Apel za pomoć poplavljenim područjima u Republici Hrvatskoj

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je 17. svibnja apel za prikupljanje pomoći stanovnicima koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj.

Donacije se mogu uputiti:

• uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08 (primjer internet uplate i opće uplatnice)*
  • pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11** (6,25 kn, PDV uključen)***
  • on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa

U skladu s trenutnim stanjem prikupljenih dobara, Hrvatski Crveni križ moli građane da više ne donose rabljenu odjeću i obuću, uz iznimku robe za djecu i novorođenčad, gumenih čizama i donjeg rublja.

Najpotrebniji su: oprema i odjeća za djecu i novorođenčad, dječja hrana, donje rublje za djecu i odrasle, higijenske potrepštine, posteljina, pokrivači, deke, ručnici, madraci, sredstva za održavanje čistoće prostora, gumene čizme.

Molimo građane koji žele volontirati u Crvenom križu i pomoći da se jave društvu Crvenog križa u svom mjestu stanovanja. U društvima Crvenog križa svi zainteresirani bit će upisani u evidenciju volontera.

Adrese svih društava HCK možete pronaći na OVOJ web stranici: www.vck.hr

Sve on-line uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada. Fizičke osobe koje izvrše uplatu u poslovnicama Splitske banke kao i putem internet bankarstva oslobođene su bankovnih naknada. FINA je oslobodila od naknade uplate građana na račun Hrvatskog Crvenog križa u periodu od 21. svibnja do 15. lipnja. Sve uplate putem Hypo Alpe-Adria-Banke u humanitarne svrhe prema tarifi banke oslobođene su naplate bankovne naknade.

*Prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X

** Sva tri telekoma u Hrvatskoj, ujedno i mobilni operatori, Hrvatski telekom (HT), Vipnet i Tele2 Hrvatska, odlučili su se odreći svih prihoda od poziva na humanitarni broj telefona 060 9011. Vlada RH odrekla se PDV-a na donacije putem telefonskih poziva.

***Telefonski operator: Moj telekom d.o.o., Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb, MB 02497913, tel. 01/3659-058

Prikupljena novčana sredstva

Na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa do 20. svibnja uplaćeno je 11.726.167,66 kuna za pomoć stanovnicima na područjima pogođenim poplavama u Republici Hrvatskoj.

Na donatorskom telefonu 060 90 11 zabilježeno je 814.907 poziva u vrijednosti 5.093.168,75 kuna.

Zahvaljujemo svima koji su putem Hrvatskog Crvenog križa uputili svoju pomoć.

Zahvaljujemo:

• Zagrebačkoj banci koja je donirala 2 milijuna kuna
  • Privrednoj banci koja je donirala 2 milijuna kuna
  • Konzumu koji je omogućio građanima doniranje materijalnih dobara u Super i Maxi Konzum te pojedinim malim Konzum trgovinama. Konzum će sva dobra prikupljena na ovaj način dostaviti direktno na lokacije poplavljenih područja u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem – više

Molimo sve koji mogu i žele donirati materijalna sredstva da postupe u skladu s gore navedenim. Redovito ćemo obavještavati javnost o potrebama. Molimo sve tvrtke koje se dosad nisu uključile u apel Hrvatskog Crvenog križa da to učine prema svojim mogućnostima.

Mole se građani da svoje donacije donesu u svoja općinska ili gradska društva Hrvatskog Crvenog križa. Adresar društava Crvenog križa dostupan je na našim web stranicama (desno).

U Zagrebu, donacije možete donijeti u Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 16 u vremenu od 8 do 20 sati.

Donacije se u Gradu Zagrebu mogu dostaviti i u prostore Gradskog društva Crvenog križa Zagreb od ponedjeljka, 19. 5. do petka, 23. 5. u vremenu od 8,00 do 21,00 sati na sljedeće adrese:

• Novi Zagreb – Siget 18A
  • Susedgrad – Ulica Medpotoki 28
  • Črnomerec – Ilica 223
  • Trešnjevka – Našićka 4
  • Dubrava – Grižanska ulica 19
  • Sesvete – Trg Dragutina Domjanića 6

Građani koji ne mogu stupiti u kontakt s članovima obitelji i prijateljima na poplavljenim područjima mogu kontaktirati Službu traženja Hrvatskog Crvenog križa na broj telefona 01/4655-814 ili 01/4655-813.

Zahvaljujemo na svim donacijama, a sredstvima javnog priopćavanja zahvaljujemo na medijskoj potpori.

IZVOR: www.hck.hr

O autoru Dražen Kozić

Dražen Kozić @ XING: https://www.xing.com/profile/Drazen_Kozic #
Ovaj unos je objavljen u DOMOVINA i DIJASPORA, GOSPODARSTVO i OKOLIS, Naslovnica, Nekategorizirano, NOVOSTI i ZANIMLJIVOSTI, POLITIKA i PRAVO, SPORT i ZDRAVLJE, TURIZAM i PUTOVANJA, UDRUGE i KOMUNIKACIJA, Vijesti HRVATI.COM, VJERA i DUHOVNOST, ZNANOST i TEHNOLOGIJA. Bookmarkirajte stalnu vezu.