JUBILARNE 70. DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Recital Luke Šulića i Aljoše Jurinića na 70. Igrama

Svjetski poznati i priznati hrvatski mladi glazbenici, violončelist Luka Šulić i pijanist Aljoša Jurinić, nastupit će na jubilarnim 70. Dubrovačkim ljetnim igrama 22. kolovoza atriju Kneževa dvora.
Violončelist Luka Šulić, koji posljednjih godina nastupa diljem svijeta kombinirajući solističke izvedbe i nastupe kao član planetarno popularnog dua 2CELLOS, ovim se programom vraća na Igre kao klasični glazbenik. Šulić je na Dubrovačkim ljetnim igrama prvi put nastupio 2009. godine, a u 62. festivalskoj sezoni, 2011. godine pojavio se dva puta, prvi put u prepunom atriju Kneževa dvora uz Stjepana Hausera i Zagrebačke soliste, a zatim i ispred crkve sv. Vlaha kao dio 2CELLOS sastava na njihovom prvom koncertu u Hrvatskoj. Luka je s petnaest godina postao jedan od najmlađih studenata u povijesti Muzičke akademije u Zagrebu gdje je studirao u klasi Valtera Dešpalja, a diplomirao je sa samo osamnaest godina. Obrazovanje je nastavio u Beču kod Reinharda Latzka, a magistarski studij je s izvrsnim ocjenama završio na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu.
Festivalskoj se publici Aljoša Jurinić predstavio 2016. godine recitalom u sklopu programa U susret budućnosti, koji je predstavljao mlade laureate prestižnih međunarodnih glazbenih natjecanja. Mladi pijanist koji je svoj najveći međunarodni uspjeh ostvario 2012. pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom Zwickau, i ovom je prilikom oduševio publiku i kritiku. 
Recital virtuoznog mladog dvojca donosi program sačinjen od djela Adagio i Allegro Roberta Schumanna, Sonate u e-molu Johannesa Brahmsa, Sonate za violončelo i klavir Samuela Barbera i Piazzolline skladbe Le Grand Tango.
Ukupan glazbeni program 70. Dubrovačkih ljetnih igara dostupan je na www.dubrovnik-festival.hr.

 

Međunarodno gostovanje – Balkanski špijun na Igrama

Dramski program 70. Igara, uz već najavljene premijerne naslove Hamleta u režiji Paola Magellija i Geranium redateljice Marine Pejnović, obilježit će i gostovanja ponajboljih recentnih hrvatskih dramskih predstava i međunarodnih produkcija. Međunarodno gostovanje donijet će sjajnu humorističnu predstavu Balkanski špijun Narodnog pozorišta u Beogradu, koje će izvesti satiričnu farsu po kojoj je snimljen i kultni film, a koju je Dušan Kovačević napisao 1983. godine. Ovaj klasik nasmijat će festivalsku publiku 16. kolovoza u parku Gradac.
Na istom mjestu, Rene Medvešek za festivalsku publiku postavit će u srpnju hit predstavu Tko pjeva zlo ne misli Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, inspiriranu scenarijem Kreša Golika za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije. 
Ulaznice za sve dramske programe dostupne su na www.ulaznice.hr.

 

Slavimo zajedno: 70. godina Ansambla Lado na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama!
U godini u kojoj obilježava 70. obljetnicu svoga umjetničkog djelovanja Ansambl LADO je pripremio dvosatni program u cijelosti posvećen plesovima i pjesmama Hrvata koji žive izvan domovine. Program je sastavljen od 16 plesnih i glazbenih brojeva i folklornih običaja Hrvata koji stoljećama žive u iseljeništvu. Uvijek rado viđen na Igrama, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, u jubilarnoj će sezoni nastupiti 15. srpnja na taraci tvrđave Revelin. Ulaznice su dostupne na www.ulaznice.hr.
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori