Darko Petričić – Intervju sa publicistom i novinarom u emisiji goli život!

Darko Petričić Darko Petričić, autor knjige o hrvatskoj mafiji i političkom kriminalu, otkriva čije je novac nađen kod generala Gotovine prilikom uhićenja, i da je novinar Ivo Pukanić ubijien jer je od šefa krio famozne „Topničke dnevnike", koji nepobitno dokazuju odgovornost hrvatskog državnog vrha za ratne zločine u operaciji „Oluja". Međutim, on ruši i posljednji srpski mit da je Beograd regionalni lider i centar balkanske mafije i dokazuje da je to Zagreb, koji je nakada bio centar fašizma, komunizma, nacionalizma, a sada se iz njega vodi duhanskom i narkomafijom, pošto je i Legija bio samo mali narkodiler zaposlen kod Ante Gotovine.

 

Knjiga: Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcijeKnjiga: Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije
Autor: Darko Petričić
ISBN: 978-953-55977-1-1
Broj stranica: 448

Mafiokracija, kleptokracija, plutokracija i anokracija su temeljni pojmovi koji karakteriziraju metode i načine funkcioniranja hrvatske vlasti. Knjiga se, između ostalog, bavi potpunom demistifikacijom političke profesije, koja postaje sredstvom instant bogaćenja, dok se političke stranke pretvaraju u trgovačka društva, na političkom tržištu koje se nalazi u Saboru, ali i na prostoru cijele Hrvatske.

Nažalost, dosadašnja praksa pokazuje da je jedina briga većine političara kako glasove birača pretvoriti u mandate te kako nakon toga mandate pretvoriti u novac.

Zadatak ove knjige je demaskiranje odabranih pojedinaca koji kontroliraju državu i upravljaju našim životima, dok je drugi zadatak pokazati kako u Hrvatskoj zapravo ne postoji nijedan zdravi segment društva. U zemlji su gotovo sve društvene i političke sfere inficirane elementima kriminala i korupcije koji uništavaju egzistenciju, ipak u najvećem dijelu, većine poštenih i moralnih građana.

Osim ove dvije glavne teme koje se obrađuju kroz većinu poglavlja knjige , namjera mi je bila i napraviti svojersni enciklopedijski presjek kroz kronologiju hrvatske kriminalne scene od kokošara i torbara do organiziranog kriminala i kriminala u visokoj politici.

 

KRIMINAL U HRVATSKOJ PRETVORBI - Tko, kako, zašto... Knjiga: KRIMINAL U HRVATSKOJ PRETVORBI – Tko, kako, zašto…
Autor: Darko Petričić
ISBN: 953-98069-0-9
Broj stranica: 313

Knjiga sadrži analizu pretvorbe i privatizacije u hrvatskom gospodarstvu od 1991. do 2000. godine. Posebno su obrađena područja kriminalnih radnji koje su dovele do tajkunizacije i ekonomske propasti nekih poduzeća. Uspoređena je hrvatska pretvorba s istim procesoma u drugim tranzicijskim zemljama.

Autor je detaljno analizirao zakone i zakonske dopune i izmjene po kojima je izvršena pretvorba, i mišljenja je da u njihovoj nestručnoj izradi leže osnovni uzroci obezvrjeđenja mnogih poduzeća i nepravedno provedene pretvorbe.

avatar

O autoru Dražen Kozić

Dražen Kozić @ XING: https://www.xing.com/profile/Drazen_Kozic #
Ovaj unos je objavljen u DOMOVINA i DIJASPORA, Vijesti HRVATI.COM. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori