KNJIGA “TEMELJI HRVATSKE” U IZDANJU MOZAIK KNJIGA

Luksuzna knjiga o temeljima na kojima počiva hrvatska država

Temelji Hrvatske

Vrhunsko izdanje „Temelji Hrvatske“ prikazuje ključne trenutke iz naše burne prošlosti te izuzetne pojedince koji su ostavili neizbrisiv pečat u povijesti naše države. Kroz prošlost dulju od 1200 godina mnogi su događaji obilježili hrvatski narod. Ovdje ćete, između ostaloga, doznati kako je nastala naša prva tiskana knjiga, tko je održao prvi govor na hrvatskom jeziku u Saboru te kako je izgledao trnovit put Hrvatske do osamostaljenja. Ovo će vam luksuzno izdanje pokazati na čemu doista počivaju temelji Hrvatske te što smo sve prošli na putu do samostalnosti i stvaranja vlastite države.

Sve tekstove u ovom jedinstvenom izdanju napisalo je čak 14 znanstvenika s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Instituta Ruđer Bošković, redom ponajveći stručnjaci područja koje su za ovu priliku obradili.

Izuzetnoj privlačnosti knjige pridonosi i bogata slikovna građa, prikupljena u eminentnim hrvatskim muzejima i arhivima. Ručno uvezane korice od najfinije kože ukrašene su umjetničkom medaljom od mesinga koja prikazuje neke od najpoznatijih simbola naše države, poput vučedolske golubice ili vukovarskog vodotornja, a svaku stranicu krasi i skupocjeni zlatni rub. Uostalom, ništa manje ni ne zaslužuje knjiga koja izlazi u povodu 30. godišnjice hrvatske samostalnosti. Naime, neke knjige ostaju za buduće naraštaje, a „Temelji Hrvatske“ nedvojbeno pripadaju takvom prestižnom društvu.

Ovo knjižno remek-djelo oduševit će sve od prve do posljednje stranice, a kao njezin vlasnik čuvat ćete ga u svojoj biblioteci kao rijetku dragocjenost. Budući da je naklada strogo ograničena (bit će otisnuto najviše 300 primjeraka) i više neće biti ponovljena, svaki će primjerak biti numeriran jedinstvenim brojem, a samim time i unikatan. Svi kupci prestižnog izdanja „Temelji Hrvatske“ primit će zajedno s knjigom i potvrdu o vlasništvu. Uz to, knjiga je ručno uvezana i pomno ukoričena, što također pridonosi njezinoj unikatnosti. Izdanje je to kolekcionarskog značenja kojem će s godinama vrijednost samo rasti i koje ćete s ponosom ostaviti u nasljeđe svojoj djeci i unucima.

Planirani izlazak knjige iz tiska je krajem studenog 2021. godine.


Temelji Hrvatske_Photo_Grgur Žućko (1).jpg

Temelji Hrvatske_Photo_Grgur Žućko (2).jpg

Temelji Hrvatske_Photo_Grgur Žućko (3).jpg

Temelji Hrvatske_Photo_Grgur Žućko (4).jpg

Ovaj unos je objavljen u DOMOVINA i DIJASPORA, KULTURA i OBRAZOVANJE, NOVOSTI i ZANIMLJIVOSTI, ZNANOST i TEHNOLOGIJA. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori