Frankovka Miraz Feravina potvrdila Å¡ampionsku titulu

1[2]

Ako je frankovka tada je iz Feravina – to je potvrÄ‘eno na drugom Festivalu Frankovke u Feričancima koji je ove subote okupio nekoliko stotina vinoljubaca iz regije

Feričanci, 28. rujna 2019. – Ponovo najbolja i to na domaćem terenu! Frankovka Miraz 2017. Feravina šampion je drugog Festivala Frankovke održanog u rujnu u Feričancima, slavonskom mjestu poznatom po ovoj sorti.3 U konkurenciji 64 vrhunske frankovke iz MaÄ‘arske, Slovenije i Hrvatske, meÄ‘unarodni ocjenjivački žiri sastavljen od renomiranih enologa i stručnjaka, najviše je bodova i ove godine dao onoj iz Feravina.

U podrumu ove vinarije čije je sjedište u srcu Feričanaca, a vinogradi na atraktivnom feričanačkom vinogorju, Frankovka doživljava pravu renesansu, pa Feravino s ponosom nosi epitet  „Kuća Frankovke“. O kakvim je vinima riječ najbolje potvrÄ‘uje podatak da se osim u Europu izvoze i u Meksiko, a od prošle godine čak i na Karibe.

1[1]„Još jedna šampionska titula potvrÄ‘uje kontinuitet u kvaliteti naših vina meÄ‘u kojima Frankovka zauzima posebno mjesto. Vrhunskim Frankovkama – iz linije Miraz, kao i onima iz linije Dika te prvom Ledenom berbom sorte frankovka u Hrvatskoj, ali i najnovijim adutom naše vinarije, pjenušcem Francesca – želimo pokazati sve mogućnosti sorte koju naši susjedi iznimno cijene, dok je u Hrvatskoj, nažalost, nepravedno zapostavljena.4 Njezinoj popularizaciji svakako pridonose dogaÄ‘aji poput ovog festivala u Feričancima i masterclassa kojeg smo kao vinarija nedavno organizirali u Zagrebu“, ističe Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

Rubinsko crvene boje, izraženog sortnog mirisa, intenzivnog, finog i dugotrajnog okusa,   a hrast iz barriquea sjajno se uklopio u strukturu vina i kao fini začin dominira tek u naknadnom okusu – tako šampionsku Frankovku opisuju sommelieri. Uz nju možete poslužiti slavonski kulen, kulenovu seku, ali i dalmatinski pršut te zreliji kravlji i kozji sir. Odlično se sljubljuje uz jela s roštilja, janjetinu s ražnja, odreske, popularni slavonski fiš ili čobanac, jela od divljači i riječnu ribu.

Ovaj unos je objavljen u GOSPODARSTVO i OKOLIS. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori