ODGOĐEN 8. PINK DAY FESTIVAL

U ružičastim vinima moći ćete uživati, ali ne kako je predviđeno – na Prvi dan proljeća!

U muzeju Mimara održana je konferencija za novinare na kojoj je uz veliko žaljenje kako organizatora, a tako i okupljenih, medija objavljeno da se slijedom nepredviđenih okolnosti i zdravstvene situacije u Europi,  8. Pink Day – Međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca – odgađa.

Pink Day će se održati 28. lipnja 2020.,ukoliko će okolnosti to dozvoljavati, već tradicionalno u prekrasnom prostoru Muzeja Mimare.

Premda je već mjesec dana prije predviđenog datuma Festivala, prostor bio u potpunosti popunjen – okupivši brojne domaće i inozemne izlagače, proizvođače ružičastih vina, a organizirani su i masterclassevi i susreti profesionalaca, stručnjaka i ljubitelja roséa, događanje se, nažalost odgađa. Jednako tako i festival u festivalu – Green in Pink – s najboljim hrvatskim proizvođačima ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Masterclass – Svijet ružičastih šampanjaca grupacije powered by Visa Premium, je rasprodan u svega nekoliko dana a u novom terminu će također biti održan pod vodstvom vrhunskog stručnjaka iz grupacije  Moët Hennessy. Radionica  Ružičasta Austrija powered by Austrian Wines, posvećena austrijskim roséima i radionica posvećena ekstra djevičanskim maslinovim uljima, Istra: kraljica maslinovog ulja powered by Catering Lisak, također će se održati u novom terminu Festivala.

Ovu omiljenu vinsku manifestaciju, najavljujemo za 28.06.2020. uz druženje s vinarima i maslinarima, obilježit će i zabavni program, nagrade i vrhunske radionice te brojna iznenađenja. Ove godine, Pink Day  je po prvi puta dogovorio i zemlju partnera – Austriju, pa se nadamo da će nas ona pratiti kao partner i u novom terminu.

Prošlogodišnji Pink Day obilježila je nagrada za najkreativniji stol, koja je oduševila izlagače pa se nastavlja i ove godine. Prošlogodišnju nagradu, ružičaste Jimmy Choo cipele, osvojila je talijanska vinarija Bottega, a ove godine dodijelit će se čak 3 nagrade za najkreativniji stol. To će ponovno biti ružičaste Jimmy Choo cipele – ovoga puta model Smokey vrijedan tisuću dolara, umjetničko djelo „DESIDERIO N°1 ART MUST BE TASTED“ austrijskog umjetnika Andrewa Stixa, izrađeno specijalno za Pink Day te set Nikel Privé kozmetike kreatorice Mirjane Brlečić.

Ružičastu tematiku dodatno ćemo podcrtati i u WOW- kutku koji će, zahvaljujući Krašu kao partneru, postati svojevrsni čokoladni lounge bar u kojem će se posjetitelji moći odmoriti od vina i uživati u ružičastoj Ruby čokoladi.  Prošlogodišnji Pink Day obilježila je nagrada za najkreativniji stol, pa ćemo s tom praksom nastaviti i ubuduće.   

U sklopu konferencije za medije, Kutjevo je predstavilo limitiranu etiketu Premium roséa za čiji dizajn je zaslužna upravo art – direktorica Pink Daya, Vlasta Pirnat.

Podršku ovom najposjećenijem jednodnevnom vinskom festivalu pružit će brojni sponzori: To su Austrian Wines, Premium Visa, Kraš i Catering Lisak; zatim Jana, Jimmy Choo, Kare, Promologistika, Lu events, hotel Esplanade, Print Shop, Nikel i Solana Ramova, festival partner je Vinistra.

Medijski pokrovitelji Pink Daya su Večernji list, Journal.hr, Radio Laganini FM, Wish.hr, Menu.hr, Vinum.in i Yahts.

Ovaj unos je objavljen u GOSPODARSTVO i OKOLIS, KULTURA i OBRAZOVANJE. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori