DUGI PETAK U UMJETNIČKOM PAVILJONU

 

Obavijest za građanstvo, kako će se monografska izložba Emanuela Vidovića u Umjetničkom paviljonu  u petak, 27. 04. 2018.  moći razgledati od 11 do 22 sata jer je zadnji petak u mjesecu kada je u Paviljonu Dugi petak!

Prilika je to da građani i u noćnim satima uživaju u čarobnim trenucima koje im pruža ova jedinstvena izložba s izuzetnim djelima slavnoga slikara koju su posljednji puta, u ovako velikom broju, bila viđena prije punih 30 godina!

Podsjećamo, na izložbi se nalazi 121 djelo, slike su posuđene iz 11 hrvatskih muzeja i 35 privatnih zbirki.  Desetak slika do ove izložbe nikada nije bilo viđeno u javnosti te ova izložba, zapravo, označava i njihovo premijerno predstavljanje publici.

Izložba Emanuela Vidovića moći će se razgledati i na Praznik rada, 1. svibnja od 11 do 20 sati.

Uz nezaboravan doživljaj koji će posjetitelji ostvariti dolaskom na izložbu, Umjetnički paviljon će umjesto crvenih karanfila svoje posjetitelje darivati plakatom izložbe.

Uz 121 sliku, koliko ih čini ovu sjajnu izložbu, posjetitelji imaju priliku pogledati i film redatelja Bogdana Žižića, scenariste Igora Zidića u trajanju od 26 min.

Također, od 1. 5. 2018. do kraja trajanja izložbe, 13. 5. 2018., svaki dan će se održavati besplatna stručna vodstva za građanstvo u 12 i 17 sati – uključujući i subote i nedjelje!

 

Ovaj unos je objavljen u KULTURA i OBRAZOVANJE. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori