MAKSIM MRVICA & ZAGREBAČKA FILHARMONIJA U ZVJEZDANOM CIKLUSU

 

Dvije godine nakon nastupa uz Zagrebačku filharmoniju, svjetska zvijezda Maksim Mrvica ponovno na velikom koncertu u Zagrebu. U petak 10.2. u Zvjezdanom ciklusu Zagrebačkefilharmonije! Svojim nastupom, jedinstvenom pojavom i specifičnim dress-codeom pokorio je svijet, prodaomilijune ploča i postao istinska glazbena zvijezda. Na nastupu u Zvjezdanom ciklusu promovira svoj novi album Appassionata i najavljuje pravi glazbeni spektakl koji se ne smije propustiti! Uz veliki orkestar Zagrebačke filharmonije i članove Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić pod palicom maestra Alana Bjelinskog izvest će svoje poznate crossover uspješnice poput Child in Paradise, Exodus i Nostradamus, kao i hitove s najnovijeg albuma uključujući i prvi singl – virtuoznu Habaneru. Glazbenu večer zvjezdanoga sjaja otvorit će Zagrebačka filharmonija slavnom uvertirom operi
Carmen Georgesa Bizeta, a Maksim će potom nastupiti u vatrometno virtuoznoj Rapsodiji na Paganinijevu temu Sergeja Rahmanjinova.
Hrvatski pijanist Maksim Mrvica je rođen u Šibeniku 1975. godine. U Šibeniku je završio osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Marije Sekso. Već kao devetogodišnjak počinje javno nastupati, da bi s nepunih dvanaest godina svirao svoj prvi koncert s orkestrom. Inače, prezime Mrvica potječe sa šibenskog otoka Žirja. Nakon brojnih koncerata u rodnom gradu, 1993. godine upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu te studira u klasi prof. Vladimira Krpana, kod kojega je 1998. godine diplomirao s odličnim uspjehom. Iste godine upisuje jednogodišnji studij usavršavanja na Konzervatoriju Franz Liszt u Budimpešti u klasi prof. Lászla Baranyaya. Od ožujka 2000. godine usavršava se na konzervatoriju Alexander Skrjabin u Parizu u klasi prof. Igora Laszka.
Cijena ulaznice iznosi 240 kuna, a na dan koncerta iznosi 300 kuna. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni dvorane Lisinski (svakim danom od 10-20 sati, subotom od 9-14 sati) i na internetu na stranici Ulaznice.hr.

Ovaj unos je objavljen u KULTURA i OBRAZOVANJE. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori