Najavljena 27. Vinistra i 12. Svijet Malvazija

Sjajne vijesti iz Istre! Najavljena 27. Vinistra i 12. Svijet Malvazija

Rezervirajte vikend od 7. do 9. svibnja. U Poreč se vraća najiščekivanija vinska manifestacija u Hrvatskoj. U najboljim istarskim vinima uživat će se odgovorno, poručuju iz Vinistre

Poreč, 2. ožujka  2021. – Uz najavu popuÅ¡tanja mjera stigla je joÅ¡ jedna dobra vijest za ljubitelje vina, vinske profesionalce i vinare. Ne bude li iznenaÄ‘enja i ukoliko to mjere dozvole, od 27. Vinistre neće se odustati. Datum je odreÄ‘en, 7. do 9. svibnja, pripreme su u tijeku, a organizatorima ove godine zadatak je neÅ¡to teži jer sve treba biti u skladu s mjerama i preporukama stožera.

„Kako ove godine zbog epidemioloških mjera nismo održali tradicionalni En Primeur u Zagrebu, Vinistra će biti izvrsna prigoda da se predstave vina nove berbe, odlične po svim karakteristikama, posebno za crne sorte. Za nas vinare jedina pozitivna strana 2020. bila je iznimna berba. Posljednje dvije godine snažno su pogodile vinski i turistički sektor, pa se jako veselimo ovogodišnjoj manifestaciji, susretu s našim partnerima, kupcima i ljubiteljima istarskih vina“, ističe Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinara i vinogradara te dodaje kako će lokacija i popratni program ovisiti o epidemiološkim mjerama.

Tradicionalno, najbolja uvertira za Vinistru međunarodno je ocjenjivanje Svijet malvazija koje će se održati 12. put, od 12. do 16. travnja u porečkom hotelu Parentium Plava Laguna i koje iz godine u godinu obara rekorde i po kvaliteti i po broju uzoraka.

„Neformalno svjetsko prvenstvo najpoznatije istarske sorte i ove godine se održava u sklopu trodnevnog meÄ‘unarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića koje okuplja najpoznatije vinske stručnjake iz Hrvatske i regije. Naravno, sve će biti u skladu s epidemioloÅ¡kim mjerama jer su nam zdravlje i sigurnost na prvom mjestu. Rezultati ocjenjivanja po običaju javno će se objaviti u sklopu 27. Vinistre“, kaže Benvenuti. 

Fotografije Danilo Dragosavac: https://app.box.com/s/cnnubmv3ki4pcxw2n0nj566nbg8s04q3

Ovaj unos je objavljen u KULTURA i OBRAZOVANJE, TURIZAM i PUTOVANJA. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori