Odabrani kandidati za 17. Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić

Prosudbena komisija 17. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić odabrala je kandidate za ovogodišnje natjecanje. To su (abecednim redom):
1. Veronika Ćiković, harfa
2. Martina Jambrišak, harmonika
3. Matej Mijalić, violina
4. Mia Pečnik, klavir
5. Ivan Petrović-Poljak, klavir
6. Lucija Stilinović, flauta
Koncerti odabranih natjecatelja bit će održani tijekom ovogodišnje 45. Samoborske glazbene jeseni i to 27. i 28. rujna u Samoboru, a završna večer 17. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić i proglašenje pobjednika bit će 29. rujna u Župnoj crkvi sv. Anastazije u Samoboru s početkom u 20 sati.
Organizator je i ove je godine, unatoč krizi u kojoj se nalazimo, osigurao vrijedne nagrade. Dobitniku Nagrade Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost, uz novčanu nagradu pripadaju i koncerti na festivalima Samoborska glazbena jesen, Dubrovačke ljetne igre, Osorske glazbene večeri i Festivalu sv. Marka, kao i nova kompozicija koju će prema narudžbi SGJ pisati Mirela Ivičević, a pobjednik će je praizvesti na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2021.
Bit će dodijeljena i Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, a uz novčanu nagradu dobitniku pripada i koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2021. godine.
Pokrovitelji Natjecanja su Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture.

Izvršna producentica SGJ
Renata Glojnarić
www.samobor-festival.com

Ovaj unos je objavljen u KULTURA i OBRAZOVANJE. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori