SINGRLICE PROMOVIRAJU NOVI ALBUM U BAJSIĆU

pozivnica za promocijuPromocija Ä‡e se održati u studiju Zvonimir Bajsić Hrvatske radiotelevizije u ponedjeljak, 27.2.2017. u 20.30 sati. 

Urednik i voditelj koncerta je Frano Ridjan, a besplatne ulaznice se mogu rezervirati pozivom na telefon 060/506 606.

21Singrlice, dobitnice Porina za najbolji album etno glazbe, izdale su novi odlični album pod nazivom Ajde cure u….. referirajući se na suvremenost. Riječ je o autorskom pristupu voditelja Tomislava Jozića te poznatoga hrvatskog saksofonista Igora Geržine, koji je i aranžer svih pjesama na albumu. Naizgled nespojivo, i ovaj se put pokazalo zanimljivim rješenjem punim harmonijskih i ritmičkih obrata u smooth jazz tj. soul-funk maniri.

downloadfileIMG_7716

Singrlice su do sada objavile dva albuma. Prvi album "Singrlice" bio je nominiran 2008. godine za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg etno albuma, dok je drugi album "Made in tradicija" 2011. godine osvojio tu prestižnu nagradu.

Ovaj crossover album rezultat je rada i želje Singrlica da tradicija isključivo služi kao polazna točka da se učini više i bolje.

Na albumu osim gospodina Igora Geržine sudjeluju i drugi poznati glazbenici: Jurica Leikauff, Alen Svetopetrić, Robert Grah, Mladen Malek, Elvis Penava, Robert Vrbančić i dr.

2834Ideja i nastojanje da se pučka pjesma, taj povijesni miraz, izvuče iz „prašnjavih“ glazbenih okvira i prilagodi modernom vremenu, a da se pri tome ne umanji njena prvobitna funkcija, ovim albumom zaživjela je i živjet će na radost mnogih generacija.

album poslušajte na linku http://deezer.com/album/14461388,

a spotove pogledajte ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=G6fVVChBg4k   singl Ajde cure u kolo/Derite se cipelice

https://www.youtube.com/watch?v=qigOBasQ8Is  singl Kiša

www.singrlice.hr

Ovaj unos je objavljen u KULTURA i OBRAZOVANJE. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori