Sve je spremno za sedmi Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je thumb_320-150x150.jpg

Više od 150 nominiranih iz svih dijelova Hrvatske, čak sedam kategorija, promocija tradicije, kulturne i prirodne baštine, lokalnih proizvoda – u utorak u Zagrebu dodijelit će se nagrade najboljima u ruralnom turizmu

Poduzetnici, obrtnici, vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, predstavnici udruga i jedinica područne i lokalne samouprave, inovatori, turistički djelatnici okupit će se 28. siječnja, u hotelu Academia u Zagrebu, na tradicionalnoj svečanoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske. Više od 150 nominiranih iz svih dijelova Hrvatske, čak sedam kategorija, promocija tradicije, kulturne i prirodne baštine, lokalnih proizvoda – u utorak u Zagrebu dodijelit će se nagrade najboljima u ruralnom turizmu.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je SmartSize.jpg

Nakon obilaska viÅ¡e od 150 nominiranih, komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu ovaj je tjedan odabrala najbolje u ukupno sedam kategorija – Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Nositelji zaÅ¡tićenih i marketinÅ¡kih oznaka. Tko su najbolji doznat će se u utorak, uz bogat zabavni program, prezentaciju lokalnih proizvoda i druženje.

„Akcija obilaska traje nekoliko mjeseci. Moraju se posjetiti i po jasno razrađenim kriterijima ocijeniti svi nominirani, a na svečanosti proglašenja najboljima će se uručiti Zlatne, Srebrne, Brončane plakete i Posebna priznanja. Suncokretom ruralnog turizma promoviraju se tradicijski sadržaji, povezuju se najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma“, kaže mr. sc. Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“. Udruga se već dvadesetak godina bavi promocijom i poticanjem gospodarstva ruralnog prostora koji obuhvaća čak 92 posto Hrvatske, a od prošle godine je postala hrvatski partner Europske kulturne rute Iter Vitis, koja prolazi kroz 19 država.

„Suncokret ruralnog turizma Hrvatske postao je najpoznatiji projekt naše Udruge, koji se već sedam godina održava uz podršku Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Grada Zagreba“, ističe Katica.

Ovaj unos je objavljen u KULTURA i OBRAZOVANJE. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori