Zaredali bravurozni glazbeni nastupi saksofonista u Zagrebu

Zaredali bravurozni glazbeni nastupi saksofonista u Zagrebu

y0FRTloQZAGREB, 13. srpnja 2018. – I jučerašnji dan Svjetskog kongresa saksofonista ispunio je očekivanja sudionika i brojne publike koje je pohodila  glazbene nastupe i koncerte, koji se tijekom kongresa od 10. do 14. srpnja održavaju po cijelom gradu. Uz brojne koncerte na Muzičkoj akademiji nastup je održao i David Nabb uz pratnju Sae Lee na klaviru. Kao i prethodnih dana, intenzivan program odvijao se je u Teatru &TD i Francuskom Paviljonu, kao  i u Hrvatskom narodnom kazalištu, gdje su od jutarnjih do kasnih večernjih sati nastupali solisti, grupe i orkestri. Izuzetan nastup publici, koja je uzvratila ovacijama, priuštili su mladi saksofonisti iz Japana, „Japan Saxophone Orchestra“, pod ravnanjem dirigenta Shinichi Iwamota, a u Jazz & Cabaret Clubu Kontesa, Andrey Turygin i Four Saxophone Quartet.AUTTOFPw pSRaWg8A

 

U večernjim satima u Muzeju za umjetnost i obrt nastupio je Caovva Saxophone Quartet te potom Luis Federico, Jaureguiberry and Manuel Gonzalez. U Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije i pod vodstvom dirigenta Andreasa Marinellija, nastupali su velikani saksofona: Attilio Berni, Rosario Giuliani, Victor Goines, Perico Sambeat, Krzysztoof Urbansky i nenadmašan Branford Marsalis, kojeg je Svjetski kongres saksofonista doveo u Zagreb. Završetak koncerta obilježio je njihov nenadmašan zajednički nastup, uz veliki aplauz publike.3kPFo57A mp1gJSpw

RfToUzEQ PBubwoZg

Posve drukčiji glazbeni izričaj vladao je Zrinjevcem gdje su nastupali Bijeli klaunovi, Saxolosax, White Clowns Ensenble, a potom i odlični Tokyo Rock'n'Sax. Pred brojnom publikom svih generacija pokazali su svu strast i umijeće sviranja rock hitova i vlastitih kompozicija, a rasplesana publika tražila je nekoliko puta njihov povratak na pozornicu. Glazbenici grupe Tokyo Roc'n'Sax na kraju svog nastupa publiku su pozvali u subotu, 14. Srpnja na svoj nastup u sklopu koncerta na Bundeku. Koncert na Bundeku predstavljat će pravi glazbeni spektakl, a organizatori pripremaju i posebna glazbena iznenađenja za publiku, koja će imati priliku uživati u popularnoj glazbi i odličnim glazbenim izvođačima. Glavna zvijezda ipak će biti saksofon.

IZDVAJAMO/najava za petak, 13. srpnja

U Talijanskom centru za kulturu, u Preobraženskoj ulici 4, do subote je postavljena izložba Saxophobija, koju čini niz od sedamdesetak različitih saksofona nastalih kroz vrijeme. U terminu od 13.00 do 14.00 sati predviđena je zadnja vođena tura, a o izložbi će govoriti maestro Attillio Berni, poznati talijanski saksofonist, koji je ujedno kolekcionar i vlasnik izložbe o saksofonima.

Za ljubitelje dobre glazbe i vrhunski izvedbi lokacije su poznate – Muzička akademija, Teatar &TD, Francuski paviljon – gdje će se odvijati glazbeni nastupi već od jutarnjih sati, a ljubiteljima dobre svirke predlažemo izlazak u Muzej za umjetnost i obrt gdje od 20.00 sati mogu uživati u četiri glazbena nastupa: Arcadia Sxophone Quarter, Marici Saxophone Quartet, Essocia International, Chris Collins Italian Trio.

Svi glazbeni nastupi i koncerti su otvoreni za javnost, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.  

 

 

 

Ovaj unos je objavljen u KULTURA i OBRAZOVANJE. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori