NAJAVA ZA 8 ZAGREB VINO.COM 2013

Osmi  zagrebački meÄ‘unarodni festival vina i kulinarstva  održat će se:  29 i 30. studenoga 2013 godine, u zagrebačkom hotelu Esplanade.

Festival će biti otvoren 29. studenoga (petak) u 12 sati. Oba dana, 29 i 30. studenog (petak i subota), festival je otvoren od 12 do 20 sati.

Festival također ima humanitarnu značajku. Dan uoči njegova svečanog otvorenja, 28.studenog, bit će organizirana humanitarna večera i vinska aukcija.

Posebni gosti festivala biti će grupa inozemnih i domaćih novinara koji će  od 25. studenoga 2013 godine do svečanoga otvaranja upoznavati Konavle, Dubrovnik, Pelješac, Korčulu i njihovu enogastro ponudu.

 Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i graÄ‘ane o mogućnostima u mjesecu darivanja.

Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.

Ovogodišnja će se priredba održati na površini od oko 2500 m2, okupit će više od 270 izlagača, proizvoÄ‘ača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika.

Zanimljive i uzbudljive i ove godine biti će enogastronomske radionice koje će pridonjeti promociji turizma, vina i gastronomije.

 U cilju veće promocije vina i gastronomije u gradu Zagrebu pokrenuli smo sa pojedinim zagrebačkim ugostiteljima akciju predstavljanja vinara u njihovim objektima u tjednu održavanja festivala tj. od 25. studenoga do 01. prosinca 2013. godine

Dan uoči festivala održati će se okrugli stol sa vinskom problematikom.

Više informacija o radionicama, akcijama i okruglim stolom na www.vino.com.hr , a sav potreban foto materijal isto možete preuzeti sa naše web stranice

            Posebnim programima promocije vina i kulinarskim radionicama  očekuje se velik odaziv graÄ‘ana Grada Zagreba, cijele Hrvatske i okolnih zemalja, javnih osoba i djelatnika, poslovnih ljudi, ugostitelja i turističkih djelatnika, novinara i drugih poklonika vina i jela.

Izborom hotela Esplanade Zagreb dobili smo izvanrednu podršku za uspješno održavanje festivala i ostvarenje želje proizvoÄ‘ača da se u zagrebačkoj metropoli predstave na moderan i svjetski prepoznatljivom dogaÄ‘anju.

Više informacija na web stranici www.vino.com.hr

 

Ovaj unos je objavljen u NOVOSTI i ZANIMLJIVOSTI. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori