ZMIJE KAO OPASNA LJEPOTA

ZMIJE – OPASNA LJEPOTA

Hrvatski prirodoslovni muzej predstavlja jedinstvenu izložbu živih zmija, nenadmašnu u Europi, a vjerojatno i na svijetu. Bit će pokazano oko 80 živih zmija, u rasponu od diva – zelene anakonde (najteže zmije svijeta i jedne od najdužih) do veličanstvene i impozantne kraljevske kobre, koja doista zaslužuje titulu kraljice otrovnica kao najduža otrovnica svijeta i zmija koja se hrani isključivo drugim zmijama. Tu je također najotrovnija kopnena zmija – tajpan, najbrža i zmija koje se najviše bojimo – crna mamba, najteža otrovnica s najdužim očnjacima – gabonska ljutica i najteža zmija svijeta – zelena anakonda. Osim najvećih i najotrovnijih zmija, uključena je i Russellova ljutica koja je odgovorna za većinu ugriza zmija povezanih sa smrtnih ishodima, najveća kobra koja pljuje otrov – crvena kobra, najveća čegrtuša, istočna čegrtuša te jedna od najrjeđih i najljepših zmija na svijetu – etiopska planinska guja, koja je poznata samo s pet lokacija u Etiopskoj visoravni, te brojne druge zanimljive otrovnice i neotrovne zmije.

Uz žive životinje, paneli s brojnim podacima o njima, dodatne fotografije, stručna vodstva i radionice pokušat će promijeniti predodžbu o ovoj skupini životinja. Svim posjetiteljima, a posebice učenicima i profesorima biologije bit će to svakako nezaboravni sat i "susret" sa ovim zagonetnim i egzotičnim bićima.

Sve navedeno uz zajamčenu potpunu sigurnost uz zaljučane terarije i mogućnost fotografiranja sa pitonom, te hranjenjem životinja uz prethodnu najave sigurno će stvoriti novu realnu sliku o tim "divovima" svoje skupine.

Ovaj unos je objavljen u NOVOSTI i ZANIMLJIVOSTI. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori