Predstavljanje stranaka – HES – Hrvatska europska stranka

Franjo Tuđman na novčanica od 5000 tisuća

Franjo Tuđman na novčanica od 5000 tisuća

HES predstavlja možda najradikalnije izborno obećanje ovih izbora. Naime, ako članovi stranke budu izabrani u Sabor, zalagat će se za uvođenje dvije nove novčanice vrijednosti od 2000 i 5000 kuna. Na potonjoj bi trebao biti lik Franje Tuđmana.

 

Temelj djelovanja stranke je obitelj, a vodstvo stranke smatra da je politika naviša grana ekonomije, a odreÄ‘uje se moralnom kulturom, intelektom i duhom. Svaki političar koji namjerava ući u Sabor, ističu, mora braniti opće dobro, s naglaskom na radu, poduzetništvu, moralu i stručnosti.

HES predlaže i novu ekonomiju, koja se zasniva na principima kršÄ‡anske vjere, pa se tako formulira i 'humanitarna monetaristička filozofija' koja bi trebala zamijeniti 'jednoumnu materijalističku'. To je, prema stranci, 'ultimativan program gospodarskog razvoja Hrvatske'. Stoga, HES predstavlja i dva poteza kao model sanacije hrvatskog gospodarstva. Ta dva poteza bili bi takoÄ‘er 'potezi brisala', a njima bi se ukinuli porez na dobit, kao i porez na dohodak.

>>> Sportska grana je jedna od onih koje provode mržnju, kriminal, kocku i upotrebu opijata. Zbog pokreta pojedinaca i njihovih lobističkih grupa izgubili smo pravno krvavo stečeno nasljedstvo. Posljedice ovakvog stanja današnje političke scene su smisleno devastirana obitelj, obitelj kojoj su podrezana krila, a jezik i govor jako osakaćeni <<< [Naja Šebalj]

Izborni program

Prvim potezom bi trenutačno nestala siva ekonomija, kao i porezni uredi. 'Kroz otvorena vrata u zemlju ulazi bujica investicijskog kapitala koji usmjeravamo u krizna područja i svodimo nezaposlenost na nužnu, kontroliranu razinu rezervne radne snage', ističu iz HES-a. Također trenutačno, nacionalni profit će se time udvostručiti.

A to je bio samo prvi 'potez brisalom'. Drugim potezom, odnosno ukidanjem poreza na dohodak trenutačno će se povećati standard graÄ‘ana za 50 posto, a 'birokracija se transponira u gospodarski profitno orijentirano poduzeće'. HES će se boriti za pročišÄ‡ivanje sportske grane, koja je prema njima jedna od onih koje provode mržnju, kriminal, kocku i upotrebu opijata. TakoÄ‘er, tu su i loše sudstvo, devastirane škole te sela koja nemaju infrastrukture. Jedan od problema je i samo deklarativno postojanje demokracije.

Osim dva spomenuta ekonomska poteza kojima bi rješili situaciju u hrvatskom gospodarstvu, HES predstavlja i možda najradikalnije izborno obećanje ovih izbora. Naime, ako članovi stranke budu izabrani u Sabor, zalagat će se za uvoÄ‘enje dvije nove novčanice, vrijednosti od 2000 i 5000 kuna. Na novčanici od 2000 tisuće nalazio bi se lik Vladimira Vugrina, autora knjige 'Algoritam kapitala', na kojoj se bazira program HES-a, dok bi na novčanici od 5000 tisuća bio Franjo TuÄ‘man.

Izvor: www.dnevno.hr

 

avatar

O autoru Dražen Kozić

Dražen Kozić @ XING: https://www.xing.com/profile/Drazen_Kozic #
Ovaj unos je objavljen u POLITIKA i PRAVO i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori