Pokrenuta nova aktivistička mreža “UZMAH” # Udruge zajedno – Mreža Aktivista Hrvatske

aktivistička mreža "UZMAH" # Udruge zajedno – Mreža Aktivista Hrvatske

Nedavno je na razini cijele Hrvatske, ali i hrvatskog iseljeništva i BIH, pokrenut projekt mreže udruga “UZMAH” # Udruge zajedno – Mreža aktivista Hrvatske, čiji je cilj umrežavanje postojećih udruga graÄ‘ana te planiranje zajedničkih akcija, projekata, apela, otvorenih pisama i prosvjeda, na korist svih umreženih udruga i općeg dobra hrvatskog društva u cjelini.

U nepunih mjesec dana se u UZMAH uključilo već tridesetak aktivnih udruga graÄ‘ana, a u ovu interaktivnu mrežu su dobrodošle sve udruge graÄ‘ana, kao i nezavisni aktivisti te svi oni koji imaju želju angažirati se u civilnom sektoru.

Predstavnici umreženih udruga očekuju da će se u budućnosti izmeÄ‘u udruga i pojedinaca stvoriti pozitivna sinergija, a osim uzajamnog učenja i razmjene iskustava , srodne udruge će zajedno koordinirati odreÄ‘ene projekte. Sve to zajedno bi trebalo rezultirati podizanjem hrvatskog graÄ‘anskog aktivizma na jedan viši i učinkovitiji organizacijski nivo.

Inicijatori projekta su dugogodišnji aktivisti u raznim udugama graÄ‘ana, a posebno naglašavaju kako UZMAH nije pokušaj nikakve krovne udruge niti “udruge nad udrugama”, već isključivo internetsko mrežište koje okuplja sve zainteresirane udruge, željne upoznavanja, povezivanja i konstruktivne suradnje s drugim aktivistima i volonterima.

Sve zainteresirane udruge i pojedinci mogu se javiti putem kontakt formulara na internetskoj stranici aktivističke mreže UZMAH: www.uzmah.org

avatar

O autoru Dražen Kozić

Dražen Kozić @ XING: https://www.xing.com/profile/Drazen_Kozic #
Ovaj unos je objavljen u DOMOVINA i DIJASPORA, NOVOSTI i ZANIMLJIVOSTI, UDRUGE i KOMUNIKACIJA. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori