KAKO SU HRVATI PROMICALI HRVATSKU U ŠVICARSKOJ

Inicijativni odbor, koji je nastao sasvim spontano prilikom obilježavanja 20. obljetnice priznanja samostalne Republike Hrvatske, želi ovim putem obavijestiti Hrvate u Švicarskoj da nastoji u ovoj godini (2012.) upriličiti jednu izložbu o tome kako su Hrvati promicali Hrvatsku u švicarskoj javnosti. Pripreme za izložbu će teći pod radnim naslovom "Promidžba Hrvatske u Švicarskoj". 

Izložbu bi, prema trenutnom konceptu, valjalo podijeliti u dva dijela. 
 
Prvi dio obuhvaća razdoblje do 1990. godine u kojem bismo pokazali pismene radove ovdašnjih Hrvata kao i, barem djelomičnu, dokumentaciju o njihovom radu i životu pod nesnosnim pritiscima ondašnje države.
 
Drugi dio je otvoren kako pisanim tako i likovnim radovima, te fotografijama i videozapisima koji su nastali nakon 1990. godine. Da ne bi bilo nesporazuma: Izložiti se mogu samo ona djela ili radovi čija je svrha bila upoznavanje švicarske janosti o hrvatskoj kulturi, športu, politici i sl., te knjige i novinski članci hrvatskih autora na njemačkom ili francuskom ili talijanskom jeziku. Likovni radovi hrvatskih umjetnika su dakako jako poželjni.
 
Inicijativni odbor moli sve pojedince i hrvatske udruge u kojima još živi interes za domovinu i u čijoj se pismohrani nalaze radovi u naprijed spomenutom smislu da do 29. veljače 2012. stupe u kontakt s Inicijativnim odborom bilo običnom bilo elektronskom poštom na donji natpis.
 
S tim osobama će Inicijativni odbor dogovoriti zajednički sastanak tijekom ožujka 2012. na kojem će se donijeti važne odluke u svezi s izložbom kao vrijeme (kad će biti izložba), mjesto (gdje će se održati izložba) i tome slično.
 
Unaprijed hvala svima koji nam se obrate bilo s materijalom za izložbu bilo s konstruktivnim prijedlozima ili upozorenjima o tome gdje bi se moglo što korisno naći!
 
Inicijativni odbor 
Naš natpis:
 
PRO CROATIA
Ch. du Praly 16
1796 COURGEVAUX / FR
avatar

O autoru Dražen Kozić

Dražen Kozić @ XING: https://www.xing.com/profile/Drazen_Kozic #
Ovaj unos je objavljen u DOMOVINA i DIJASPORA, KULTURA i OBRAZOVANJE, UDRUGE i KOMUNIKACIJA. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori